Nog geen uitsluitsel over Knowaste

Het is nog altijd onzeker of de doorstart van luierrecyclebedrijf Knowaste doorgaat. Afgelopen vrijdag moest de dag van de waarheid worden. De initiatiefnemers van de doorstart hebben die dag tot laat in de avond met de bank onderhandeld, maar zonder tot een besluit te komen. De onderhandelingen gaan maandag verder.

"We zien mogelijkheden, er zijn kansen", zegt Olaf Fennis van consultancybureau Royal Haskoning, een van de partijen in de onderhandelingen. Maar niets is nog zeker: "Het dubbeltje staat nog steeds, het kan nog allebei de kanten op vallen", aldus Fennis.

De doorstart van het failliet verklaarde bedrijf in Arnhem leek half december zo goed als rond. Maar afgelopen maandag besloot de bank onverwacht om toch de eerder geplande veiling van onderdelen van de Knowaste-installatie door te zetten. De installatie is maandag geveild, maar de bieders hebben hun spullen tot nu toe niet gekregen, door tussenkomst van de doorstart-partners. Die hebben de hele vorige week geprobeerd de bank ervan te overtuigen dat een doorstart meer geld oplevert dan een verkoop in delen van het materieel.

Beantwoorden

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • Images can be added to this post.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

Naar een wereld zonder afval

Wiegtotwieg.nl is een website over duurzame producten. De titel is ontleend aan het boek Cradle to cradle. Daarin wordt een wereld zonder afval beschreven. Zo’n wereld is mogelijk als we maar slim ontwerpen! Meer lezen