VPRO maakt promotiefilm over cradle to cradle

Schitterende vergezichten genoeg in de tweede aflevering van de VPRO-documentaire Afval is voedsel. Helaas geen antwoorden op vragen die de cradle-to-cradle-filosofie het afgelopen jaar bij tal van geïnteresseerden heeft opgeroepen.

'VPRO prijst Cradle to Cradle het graf in', schrijft Peter van Vliet op Duurzaamnieuws.nl. Hij constateert op basis van de documentaire dat de VPRO geen kritische omroep meer is, die onderwerpen van alle kanten - en bij voorkeur van de onderbelichte kanten - bekijkt.

Op de Andersbekekenblog van de Stichting Milieunet werd eerder deze maand nog nagepraat over de eerste aflevering van Afval is voedsel, vorig jaar oktober. "Alleen de bedenkers waren aan het woord", schreef iemand naar aanleiding van die uitzending. "Was er geen wetenschapper te vinden die kritiek wilde leveren?" Die opmerking is na de tweede aflevering opnieuw op zijn plaats.

Beantwoorden

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • Images can be added to this post.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

Naar een wereld zonder afval

Wiegtotwieg.nl is een website over duurzame producten. De titel is ontleend aan het boek Cradle to cradle. Daarin wordt een wereld zonder afval beschreven. Zo’n wereld is mogelijk als we maar slim ontwerpen! Meer lezen