'Amsterdam moet C2C-topstad worden'

Amsterdam moet zich met cradle to cradle profileren als 'topstad van de toekomst'. Dat vindt het Amsterdamse gemeenteraadslid Lex van Drooge. Zijn CDA-fractie wil dat het college van B en W in Amsterdam met cradle to cradle aan de slag gaat.

De CDA-fractie heeft bij de recente begrotingsbehandeling een motie met die strekking ingediend. In de motie staat onder meer dat het volgende gemeentelijke gebouw dat in Amsterdam wordt neergezet, volgens de C2C-principes moet worden gebouwd. Over de motie wordt volgende maand gestemd.

Eisen aan een C2C-gebouw zijn onder meer dat het gebouw energiezuinig is - gebouwen kunnen zelfs meer energie opwekken dan ze zelf nodig hebben. Verder zuiveren C2C-gebouwen hun eigen afvalwater en is er binnen voldoende daglicht en frisse lucht voor de gebruikers.

Beantwoorden

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • Images can be added to this post.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

Naar een wereld zonder afval

Wiegtotwieg.nl is een website over duurzame producten. De titel is ontleend aan het boek Cradle to cradle. Daarin wordt een wereld zonder afval beschreven. Zo’n wereld is mogelijk als we maar slim ontwerpen! Meer lezen