Repair Café wint Wijkideeprijs

Het Repair Café is in de prijzen gevallen. Op valentijnsdag won het repareerinitiatief van Wiegtotwieg.nl een van de prijzen van het Amsterdamse stadsdeel Oud-West voor het beste wijkidee.

De wijkideewedstrijd is bedoeld voor initiatieven die de sociale cohesie bevorderen en de betrokkenheid van bewoners bij hun buurt vergroten. "Dat doet het Repair Café allebei", vertelt Martine Postma van Wiegtotwieg.nl. "Het brengt buurtbewoners met heel verschillende achtergronden en vaardigheden bij elkaar op een evenement waar voor iedereen iets te doen is, en waar altijd een onderwerp is om over te praten. Daarnaast maakt het repareren van kapotte spullen mensen betrokkener bij de wereld om hen heen. Het maakt mensen bewust van consumptiegedrag dat eigenlijk heel raar is. Namelijk dat we het normaal vinden om dingen weg te gooien zodra ze een mankementje gaan vertonen. Terwijl de meeste van die dingen na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn."

Essentieel onderdeel
Postma vindt dat aandacht voor repareren een essentieel onderdeel van een duurzame samenleving is. "Door dingen te repareren in plaats van ze weg te gooien en iets nieuws te kopen, kunnen we de CO2-uitstoot beperken. Want bij het produceren van nieuwe goederen, en het recyclen van oude, komt CO2 vrij. Verder gaan we door te repareren zorgvuldiger om met de grondstofvoorraden op de wereld. En dat is hard nodig."

Wiegtotwieg.nl gaat de prijs gebruiken om een deel van de kosten te dekken die gemoeid zijn met de organisatie van een Repair Café in Amsterdam-West.

Beantwoorden

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • Images can be added to this post.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

Naar een wereld zonder afval

Wiegtotwieg.nl is een website over duurzame producten. De titel is ontleend aan het boek Cradle to cradle. Daarin wordt een wereld zonder afval beschreven. Zo’n wereld is mogelijk als we maar slim ontwerpen! Meer lezen