Wiegtotwieg kiest voor groene webhosting

Wiegtotwieg.nl is nog milieuvriendelijker geworden. De site maakt sinds 1 juni gebruik van de duurzame webhosting van Greenhost. Dat bedrijf gaat in zijn visie op duurzaamheid verder dan bomen planten en het gebruik van groene stroom.

De servers van Greenhost staan bij EvoSwitch in Amsterdam. Dat is het eerste en nu nog enige gecertificeerde duurzame datacentrum van Nederland. EvoSwitch compenseert al zijn CO2-uitstoot en is in die zin klimaatneutraal.

Zware metalen en gifstoffen
Greenhost stelt zichzelf daarnaast ten doel om apparatuur zo efficiënt mogelijk in te zetten, om op die manier zo veel mogelijk energie te besparen. Ook wordt waar mogelijk hardware aangeschaft zonder zware metalen en gifstoffen. Greenhost gebruikt groene stroom van Greenchoice, verstuurt post alleen op gerecycled papier, heeft zijn kantoorpand met biologisch materiaal laten isoleren en stuurt zijn medewerkers zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer op pad. Wordt er toch met de auto gereden, dan worden die kilometers gecompenseerd door investeringen in projecten om bos te laten aanplanten.

"We investeren in projecten van de Klimaat Neutraal Groep", vertelt Sacha van Geffen van Greenhost. "We compenseren trouwens ook de kilometers die met het openbaar vervoer zijn gereisd."

Greenhost bestaat nu ongeveer een jaar. "En we krijgen het alsmaar drukker", aldus Van Geffen.

Beantwoorden

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • Images can be added to this post.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

Naar een wereld zonder afval

Wiegtotwieg.nl is een website over duurzame producten. De titel is ontleend aan het boek Cradle to cradle. Daarin wordt een wereld zonder afval beschreven. Zo’n wereld is mogelijk als we maar slim ontwerpen! Meer lezen