Vier nieuwe Repair Cafés in Amsterdam

Het Repair Café gaat door! Wiegtotwieg organiseert dit voorjaar weer diverse repareerbijeenkomsten in Amsterdam. De eerstvolgende gelegenheid om in een ontspannen sfeer gratis je eigen kapotte spullen te komen repareren, is op zondag 7 maart in het Wijkcentrum Ceintuur in De Pijp (Gerard Doustraat 133).

In het Wijkcentrum zijn die dag (tussen 12.00 en 17.00 uur) gereedschap en materialen aanwezig om de meest uiteenlopende reparaties uit te voeren. Ook zijn er deskundigen uit de buurt om je op weg te helpen, zoals een electricien, een fietsenmaker, een naaister en een meubelmaker. Na afloop neem je een drankje aan de bar. Wie zelf niets heeft om te repareren, gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Of doet inspiratie op aan de leestafel, waar diverse boeken over repareren en klussen ter inzage liggen.

Wiegtotwieg organiseert het Repair Café in het Wijkcentrum Ceintuur samen met het Natuur- en Milieuteam De Pijp. Niet alleen op 7 maart, maar ook op de zondagen 11 april, 2 mei en 6 juni. Al het basisgereedschap wordt verzorgd door de Stichting Gered Gereedschap.

Het Repair Café is een van de activiteiten waarmee Wiegtotwieg duurzaamheid in de buurt probeert te bevorderen. In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Het Repair Café wil daar verandering in brengen. Door kapotte spullen zelf te repareren, besparen we geld en kostbare grondstoffen. Ook beperken we zo de CO2-uitstoot. Want als we oude spullen langer gebruiken, is er minder energie nodig voor het maken van nieuwe producten. Maar boven alles wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Tot ziens in het Wijkcentrum Ceintuur!

Naar een wereld zonder afval

Wiegtotwieg.nl is een website over duurzame producten. De titel is ontleend aan het boek Cradle to cradle. Daarin wordt een wereld zonder afval beschreven. Zo’n wereld is mogelijk als we maar slim ontwerpen! Meer lezen