Opleiding klimaatverandering in Wageningen

Wageningen Universiteit begint in september een masteropleiding klimaatverandering. Het is de eerste opleiding op dat gebied in Nederland. Studenten gaan er zowel over de natuurwetenschappelijke als de sociaal-economische kant van het onderwerp leren. "Dat maakt deze opleiding uniek, dat heeft niemand anders", vertelt voorlichter Roel Dijksma.

Met de opleiding Climate Studies wil Wageningen tegemoet komen aan de toenemende vraag naar deskundigen die veranderingen in het klimaat kunnen interpreteren en beleid kunnen ontwikkelen om daarop te anticiperen. De studenten krijgen onder anderen college van wetenschappers die ook bij het internationale klimaatpanel IPCC betrokken zijn, zoals Oene Oenema, Pavel Kabat en Rik Leemans.

Wageningen Universiteit mikt op ongeveer dertig studenten per jaar. Die kunnen na hun afstuderen aan de slag bij banken, verzekeringsmaatschappijen, grote bouwbedrijven en overheden, zo verwacht de universiteit.

Naar een wereld zonder afval

Wiegtotwieg.nl is een website over duurzame producten. De titel is ontleend aan het boek Cradle to cradle. Daarin wordt een wereld zonder afval beschreven. Zo’n wereld is mogelijk als we maar slim ontwerpen! Meer lezen