Nieuw: de drie i's

Ook mkb-bedrijven moeten een bijdrage leveren aan het oplossen van het broeikasprobleem. Dat zei milieuminister Cramer begin juni op een landelijke dag over maatschappelijk verantwoord ondernemen in Nieuwegein. De minister noemde het klimaat een "heel erg wezenlijk thema".

Tijdens de dag, georganiseerd door het kenniscentrum MVO Nederland en bezocht door circa duizend ondernemers uit het hele land, benadrukte Cramer het belang van innovatie in bedrijven. "De drie p's - people, planet en profit - kennen de meeste ondernemers inmiddels wel", hield ze de zaal voor. "Ik wil daar de drie i's aan toevoegen: inspiratie, innovatie en implementatie. Want ook die zijn cruciaal om duurzaam ondernemen van de grond te krijgen."

Op de mvo-dag presenteerden tientallen mkb-bedrijven hun duurzame producten en diensten. Ondernemers konden vragen over mvo voorleggen aan adviseurs en coaches. Ook waren er lezingen van duurzaamheidsgoeroes, zoals de Duitse chemicus Michael Braungart. Die staat een wereld voor waarin bedrijven floreren en consumenten naar hartenlust kopen en weggooien, maar waarin - dankzij slim design en hergebruik - afval niet voorkomt.

Gepubliceerd in Ondernemen!, het opinieblad van MKB-Nederland, juli 2007

Naar een wereld zonder afval

Wiegtotwieg.nl is een website over duurzame producten. De titel is ontleend aan het boek Cradle to cradle. Daarin wordt een wereld zonder afval beschreven. Zo’n wereld is mogelijk als we maar slim ontwerpen! Meer lezen