Laatste Repair Café van het seizoen

Liefhebbers van repareren kunnen dit seizoen nog één keer hun hart ophalen. Op zondag 27 juni slaat het Repair Café zijn tenten op in Buurtcentrum De Havelaar (Douwes Dekkerstraat 2, tel. 020-6890711) in Amsterdam-West. Wie vóór de zomervakantie nog zijn lekke luchtbed, kapotte zaklantaarn of de naad van die leuke zomerjurk wil repareren, is van harte welkom in het Repair Café .

Daar zijn op 27 juni weer tal van vaklieden aanwezig om te helpen bij alle mogelijke reparaties. Een meubelmaker, een elektricien en een naaister zijn van de partij, evenals twee fietsenmakers en twee computerreparateurs. In het Repair Café zijn ook gereedschap en materialen aanwezig, zoals tie-raps, lijm, spijkers, schroeven, stopwol in allerlei kleuren et cetera.

Demonstraties
Diverse vaklieden uit de buurt zullen in het Repair Café een demonstratie geven van hun werk. Zo zal meubelmaker Mirjam Spanier (van meubelmakerij WP 9.0) laten zien hoe je een loszittende stoelpoot weer stevig vast zet. De fietsenmakers (van Recycle) leggen uit hoe je op eenvoudige wijze je fiets in goede staat houdt.

"Met al deze concrete adviezen komen de bezoekers van het Repair Café de zomer wel door", lacht Martine Postma van de Stichting Repair Café. Zij wijst erop dat het Repair Café op internet wel gewoon doorgaat in de zomermaanden. "De website www.repaircafe.nl zal ook in de vakantieperiode worden bijgehouden en aangevuld met allerlei relevante informatie over repareren. En vragen die via de site binnenkomen, zullen zo veel mogelijk worden beantwoord. We blijven dus aanspreekbaar!"

Op 19 september is het Repair Café terug in Buurtcentrum De Havelaar. Meer informatie over het programma van die dag volgt na de zomer.

Naar een wereld zonder afval

Wiegtotwieg.nl is een website over duurzame producten. De titel is ontleend aan het boek Cradle to cradle. Daarin wordt een wereld zonder afval beschreven. Zo’n wereld is mogelijk als we maar slim ontwerpen! Meer lezen