Drukke maand voor Repair Café

April wordt een drukke maand voor het Repair Café. Op zondag 11 april staat een reparatiemiddag op het programma in Amsterdam-Zuid. Het Ostadetheater opent dan zijn deuren voor het tweede Repair Café in de wijk De Pijp. Een week later, zondag 18 april, zijn de vaklui van het Repair Café in Buurtcentrum De Havelaar in Amsterdam-West.

In de foyer van het Ostadetheater (Van Ostadestraat 233d, tel. 020-6712417) kun je op 11 april terecht om kleren, meubels, elektrische apparaten, fietsen en andere gebruiksvoorwerpen te repareren. Gereedschap en reparatiematerialen zijn aanwezig. Hulp is er in de vorm van een elektricien, een fietsenmaker, een naaister en een meubelmaker. Voor kinderen is er een knutseltafel, voor volwassenen een leestafel en… de bar is open!

Ezeltjesdag
Op 18 april kom je de vaklui van het Repair Café tegen tijdens Ezeltjesdag, het evenement waarmee Buurtcentrum De Havelaar in Amsterdam-West (Douwes Dekkerstraat 2, tel 020-6890711) elk jaar het buitenseizoen opent. Ezeltjesdag is een dagje uit voor het hele gezin: kinderen kunnen er ezeltje rijden, maar er is ook een minikermis met een zweefmolen, er wordt een film vertoond, er zijn kraampjes met eten en drinken, er is muziek en … er wordt gerepareerd!

"We streven ernaar om op Ezeltjesdag aanwezig te zijn met een elektricien, een fietsenmaker, een naaister, een meubelmaker en een computerreparateur”, zegt Martine Postma van de Stichting Repair Café.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via www.repaircafe.nl.

Naar een wereld zonder afval

Wiegtotwieg.nl is een website over duurzame producten. De titel is ontleend aan het boek Cradle to cradle. Daarin wordt een wereld zonder afval beschreven. Zo’n wereld is mogelijk als we maar slim ontwerpen! Meer lezen