Doorstart Knowaste aan zijden draadje

Vrijdag 21 december is het erop of eronder voor Knowaste in Arnhem. Dan moet duidelijk worden of het failliet verklaarde luierrecyclebedrijf een doorstart kan maken. Die doorstart leek vorige week nog in kannen en kruiken. Maar afgelopen maandag is plotseling toch het Knowaste-materieel in delen geveild.

Dat gebeurde geheel tegen de verwachting van de initiatiefnemers van de doorstart. "Tot afgelopen zondagavond waren wij er nog vast van overtuigd dat de veiling maandag niet door zou gaan", vertelt Olaf Fennis van consultancybureau Royal Haskoning, een van de betrokken partijen. "Maandagochtend hoorden we dat de curator, in opdracht van de bank, de veiling toch wilde doorzetten."

Tot de laatste minuut
De betrokkenen hebben "tot de laatste minuut" geprobeerd de veiling te voorkomen, maar dat is niet gelukt. "Wel hebben we kunnen afdwingen dat de definitieve gunning van de geveilde machines pas vrijdag plaatsvindt." Tot die tijd hebben de initiatiefnemers de kans om een bod te doen op de totale installatie.

Fennis durft niet te voorspellen wat de uitkomst morgen zal zijn. "Het is een dubbeltje op zijn kant. Het kan nog alle kanten op vallen."

Naar een wereld zonder afval

Wiegtotwieg.nl is een website over duurzame producten. De titel is ontleend aan het boek Cradle to cradle. Daarin wordt een wereld zonder afval beschreven. Zo’n wereld is mogelijk als we maar slim ontwerpen! Meer lezen