CDA stelt Kamervragen over Knowaste

Het CDA wil dat Milieuminister Cramer de doorstart van luierrecyclebedrijf Knowaste alsnog mogelijk maakt. CDA-Tweede-Kamerlid Antoinette Vietsch heeft Kamervragen over de kwestie gesteld. Ze wil binnen een week antwoord van de minister.

Vietsch vraagt aan Cramer of zij "bereid is met spoed te bemiddelen bij de door Knowaste beoogde doorstart met een forse investering ten behoeve van de duurzaamheid". Als de minister niet zelf wil investeren, dan vraagt Vietsch haar "op een andere wijze ervoor te zorgen dat recycling van incontinentiemateriaal en luiers in Nederland mogelijk blijft".

Verplicht gescheiden inleveren
Het CDA-Kamerlid wijst de minister er in haar vragen op "dat Nederland per jaar ongeveer 185 miljoen kilo afval aan incontinentiemateriaal en luiers produceert, en dat zorginstellingen volgens het Besluit woon- en verblijfgebouwen verplicht zijn dit afval gescheiden in te leveren voor recycling".

Antoinette Vietsch is lid van de vaste Kamercommissie Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM). Ook is ze woordvoerder afval voor haar fractie.

Naar een wereld zonder afval

Wiegtotwieg.nl is een website over duurzame producten. De titel is ontleend aan het boek Cradle to cradle. Daarin wordt een wereld zonder afval beschreven. Zo’n wereld is mogelijk als we maar slim ontwerpen! Meer lezen